Facebook

facebooklogo

Prestatieduiven

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Eline 270

Eline 270

Na de geweldige uithaal van mijn top-duivin Eline '270 wordt het hoog tijd hier wat meer info over haar te verstrekken.

Allereerst zal ik even vertellen hoe ze aan haar naam komt: Toen de '270 voor het eerst van zich deed spreken door een kopprijs te winnen was het Eline, de dochter van voorzitter Jan Groot Koerkamp, die de bar be-vrouwde. Ze vroeg of deze duivin al een naam had. Buiten haar ringnummer had ze dat nog niet. Toen ik voorstelde om deze duivin voortaan als "Eline '270" door het leven te laten gaan voelde ze zich zeer vereerd.

2014 werd een top jaar voor Eline '270 met op verschillende niveaus en disciplines duifkampioenschappen. Dit mondde uiteindelijk uit in het 2e asduifkampioenschap snelheid van de hele GOU en het 7e asduifkampioenschap WHZB/TBOTB op de midfond.

Dit voorjaar moesten alle duiven worden overgewend van de hokken achter het huis van Hillie naar de voormalige kweekhokken van de Rode Vossen alwaar ik mijn "duivensportcarrière" ging voortzetten. Uiteraard komt dan ook de vraag bij je op wat je met zo'n duivin als Eline gaat doen. Ik heb besloten om gewoon met haar te gaan vliegen en te genieten van haar kwaliteiten. Na een aantal goede prijzen in de loop van dit seizoen verrastte ze zaterdag 30 mei vriend en vijand met de fraaie Teletekst overwinning op de midfondvlucht vanuit Sezanne (428 km). Tegen 7.999 duiven zorgde Eline '270 er voor dat mijn naam bovenaan het lijstje prijkte, ik was zo trots als een pauw.

M22 Sezanne Noord 30 mei 2015 John Romein

Wanneer we naar de afstamming van Eline kijken kunnen we niet anders dan concluderen dat verschillende top-lijnen in haar stamboom samenkomen. Allereerst is daar de Geweldenaar, een duif die eerst als vlieger en later als kweker meermaals bewezen heeft uit het goede hout gesneden te zijn. De vader van Eline is een inteeltproduct uit Linda 208, de moeder van de Geweldenaar, die ook zelf in de stamboom aanwezig is.
Aan moederskant treffen we de gouden Heremans-Ceusters lijnen van de Jackpot en de Euro aan via de kweekhokken van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Deze duiven zijn destijds door Cor Buis uitgezocht om in de oude lijnen van de Geweldenaar, de Goede Jaarling en de Dure John wat vers en vreemd bloed te pompen. Eline is tot nu toe vanzelfsprekend het beste voorbeeld dat dit prima is gelukt.

Hieronder de afstamming van Eline '270:

st12 1288270

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein