Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Verslagen vluchten Theo Oortwijn

Theo Oortwijn, voormalig duivenliefhebber uit Apeldoorn, komt vrijwel wekelijks bij mij de duiven opwachten. Vanwege zijn gezondheid mag Theo zelf geen duiven meer houden maar op deze manier blijft hij op de hoogte en betrokken. Theo zal proberen om wekelijks een verslagje van de vluchten te maken met wat achtergrondinformatie.

Door op de gele ringnummers te klikken kunt u de afstamming van de betreffende duif raadplegen!!


 

E25 Chateaudun 23-06-2018

Verslag van de vlucht Chateaudun op zaterdag 23 juni 2018

Naast de midfondvlucht op Laon vond vandaag ook de eendaagse fondvlucht plaats vanuit Chateaudun, een afstand van ruim 574 km. Hiervoor waren op donderdagavond 4 duiven meegegeven. Op de losplaats was het uitstekend weer met een N-O wind kracht 3 en dat gaf de lossingsverantwoordelijken de gelegenheid de duiven al om 07.00 uur te lossen. Aangezien de duiven op Laon zo'n 72 km per uur hadden gevlogen, werden de duiven van deze vlucht zo omstreeks 15.00 - 15.15 uur verwacht.

De eerste liefhebber die zich meldde op de meldlijst was Werner v.d. Steeg van de Worp uit Deventer, die om 15.20 uur zijn eerste duif klokte. Daarna was het Bram Scherpenzeel die er een one man show van maakte. Binnen 9 minuten klokte hij 4 duiven op deze zware en pittige vlucht.

Op het hok in Terwolde kwam de NL-15-1413605 (1e getekende) om 15.51 uur aangevlogen. Nadat hij in de hand was genomen, bleek hij naar stookolie te ruiken. De veren op zijn buik waren hier helemaal mee besmeurd. Later werd bekend dat er een olietanker in het Bodlekgebied lek was geslagen en zo'n 200.00 ton olie had verloren en langs de kust was weggelekt. Waarschijnlijk is dit de oorzaak geweest, dat deze duif naar water op zoek is geweest en daardoor onder de stookolie zat. Toch knap dat deze duif,ondanks deze handicap nog redelijk op tijd thuis wist te komen. De 2e duif de NL-13-1855597 kwam om 16.11 uur terug.

Het is nu zaak de "605" weer te ontdoen van de stookolie en om hem weer helemaal schoon te krijgen. Waarschijnlijk zal dit wel zijn laatste vlucht van dit vliegseizoen zijn. Het is ook nog de vraag of nog wel mee zal worden gedaan met de nog resterende eendaagse fondvluchten. Al met al een minder prettige afloop van deze vlucht, waarop gehoopt was mee te kunnen doen met de eerst aankomende duiven.

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein