Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Verslagen vluchten Theo Oortwijn

Theo Oortwijn, voormalig duivenliefhebber uit Apeldoorn, komt vrijwel wekelijks bij mij de duiven opwachten. Vanwege zijn gezondheid mag Theo zelf geen duiven meer houden maar op deze manier blijft hij op de hoogte en betrokken. Theo zal proberen om wekelijks een verslagje van de vluchten te maken met wat achtergrondinformatie.

Door op de gele ringnummers te klikken kunt u de afstamming van de betreffende duif raadplegen!!


 

E21 Pithiviers 26-05-2018

Verslag van de wedvlucht Pithiviers op zaterdag 26 Mei 2018

Vandaag werd de 1e eendaagse fondvlucht vervlogen vanuit het Franse PITHIVIERS zo'n 530 km gelegen vanaf Twello. De duiven werden hiervoor al op donderdagavond ingekorfd en voor deze vlucht waren 9 duiven goed bevonden om de zware terugreis aan te kunnen. In de vereniging gaf het 72 duiven en in de kring 6 van afd. 8 in totaal 548. De weersomstandigheden op zaterdag waren bijzonder zwaar. Het was zeer warm en daarbij stond er ook nog eens een oostenwind.

Prettig was het dan ook dat de duiven vroeg konden worden gelost en reeds om 07.00 uur werd het sein tot lossing gegeven. Onder bovenvermelde omstandigheden werden de duiven niet eerder dan rond 15.30 uur verwacht. Om 15.25 uur werd het lange wachten beloond, door de aankomst van de NL-13-1855540 die tevens als eerste op de meldlijst stond. Later, tijdens het afslaan van de klokken, bleek hij ook de eerste in de vereniging te zijn. Het was vooral Bram Scherpenzeel die een fraai resultaat had neergezet en zijn vakmanschap op de eendaagse vluchten weer eens duidelijk etaleerde.  Ondanks zijn gezondheidsklachten presteerde hij toch om  als enige 50% te scoren.

Nu proberen de koers die is ingezet op de eendaagse fond vast te houden.

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein