Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Verslagen vluchten Theo Oortwijn

Theo Oortwijn, voormalig duivenliefhebber uit Apeldoorn, komt vrijwel wekelijks bij mij de duiven opwachten. Vanwege zijn gezondheid mag Theo zelf geen duiven meer houden maar op deze manier blijft hij op de hoogte en betrokken. Theo zal proberen om wekelijks een verslagje van de vluchten te maken met wat achtergrondinformatie.

Door op de gele ringnummers te klikken kunt u de afstamming van de betreffende duif raadplegen!!


 

Terugblik seizoen 2017

Een moment van terugblikken op het vliegseizoen 2017

Het is goed even stil te staan bij het afgelopen vliegseizoen en te evalueren waar het goed en minder goed is gegaan.

Vitesse

Allereerst gaan we terug naar het verloop van de vitessevluchten. Dit seizoen stonden er 6 vitessevluchten op het programma en als eerste stond lossingsplaats Roermond op het programma. De overige lossingen werden gehouden vanaf Tongeren, Chimay (2x)Marche en Quievrain. Op deze 6 vluchten werden in totaal 239 duiven ingekorfd. Het aantal prijzen in de kring 6 van afd.8 GOU bedroeg 133. Dit geeft een prijspercentage van 55%. Op Tongeren werd de 1e prijs behaald door de NL-16-1247943 en dit was de 1e kringoverwinning van het vliegseizoen 2017. De meegegeven duiven kwamen op deze vluchten goed tot zeer goed af. Het hierbij gehanteerde systeem geeft dus geen aanleiding tot aanpassingen c.q. wijzigingen. Wel een punt van zorg is de leeftijd van de duiven en de geringe aanvulling van jaarlingen. In de kring werd zowel het aangewezen als het onaangewezen kampioenschap behaald

overzicht 2017 1

overzicht 2017 2

Midfond

Op het programma stonden de vluchten Morlincourt, Soissons, Laon (2x), Nanteuil la Haudin (2x), en Laon (2x). Er werd gestart op Morlincourt en geëindigd op Nanteuil la Haudin. Voor deze vluchten werden in totaal 160 duiven meegegeven. Het aantal prijzen in kring 6 bedroeg 88 hetgeen resulteert in een prijspercentage van 55%. Door de NL-12-1288270 "ELINE" werd zowel op Morlincourt als op Soissons de eerste prijs behaald. Dat waren de 2e en 3e kringoverwinningen. Ook op de midfond kwamen de duiven snel tot zeer snel naar hun hokken terug. Ook hier geeft het toegepaste systeem geen aanleiding tot het doorvoeren van veranderingen c.q. wijzigingen.

 overzicht 2017 3 overzicht 2017 4

overzicht 2017 5

Jonge Duiven

De jonge duiven starten het seizoen op 15 juli 2017 vanaf Roermond en vervolgens ging het naarTongeren, Marche, Chimay, Peronne en Troyes. Er werd gestart met 20 jonge duiven en op alle vluchten werd 60 x ingekorfd. Deze lieten het dit jaar toch wel afweten, ondanks regelmatige africhtingen en een goede verzorging. Er werd daarom naar oorzaken gezocht en na inschakeling van een deskundige op het gebied van o.a. verluchting, bouw enz. bleken de hokken niet te voldoen aan de daaraan te stellen eisen. Op advies van deze deskundige zal na afloop van het vliegseizoen de hokken worden aangepast en tijdens de laatste vluchten werd al een begin gemaakt met de hieraan verbonden werkaamheden. Met deze aanpassingen wordt gehoopt dat in het volgende vliegseizoen betere prestaties worden behaald met de jonge duiven.

Natoer

De eerste vlucht op de natoer die vervlogen zou worden vanaf Roermond werd vanwege het slechte weer in dit weekend in haar geheel afgelast. De daarop volgende vluchten vonden plaats vanaf Tongeren, Marche, Quievrain en Laon.Voor de natoer werden 122 duiven meegegeven die samen 94 x op de uitslag stonden. Dit geeft een prijspercentage van ruim 77% een fraai resultaat. Tevens werd op de 1e vlucht Tongeren en de 2e vlucht Marche in de kring 6 de plaatsen 1,2 en 3 behaald en daarmee 2 achtereenvolgende kringoverwinningen.

overzicht 2017 6

Ook op de natoer werd zowel het aangewezen als het onaangewezen kampioenschap in de kring behaald

overzicht 2017 7

Ook het toegepaste systeem op de natoer behoeft geen aanpassingen, het is uiterst succesvol gebleken.

Over het hele seizoen bezien is het een seizoen geweest waar tevredenheid de boventoon voert.

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein